Underrättelseassistentkurs

Kursbeskrivning

I en eventuell krigs-, kris- eller konfliktsituation är det viktigt för Sverige att ha en så detaljerad information som möjligt om både händelser och aktörer. Som underrättelseassistent samlar du in information, sammanställer den och informerar chefer som ska fatta beslut. På utbildningen får du lära dig om underrättelsetjänstens metoder, processer och arbete.

Du får kunskap om olika typer av säkerhetshot och de hanteringsbestämmelser som gäller. Du får även insikt om hur Försvarsmakten fungerar, speciellt hur underrättelse- och säkerhetsfunktionen är uppbyggd. Efter utbildningen kan du arbeta med underrättelsetjänst i olika staber.

Särskilda förkunskaper

Innan du går underrättelseassistent utbildningen behöver du stabsutbildning, t ex Gk ledningsstöd. Utbildningen till underrättelseassistent är uppdelad i två delar. Den första delen är en webbaserad utbildning i två delar om sammanlagt 40h som du behöver ha genomfört med godkänt resultat innan du kan genomföra del två som är själva befattningsutbildningen.

Arrangör

Svenska Lottakåren (SLK)

Vecka Datum Plats
41-42 2017-10-09 — 2017-10-20 Uppsala

Du söker utbildningen via din egen frivilligorganisation. Du som är lotta söker utbildningen lättast via www.svenskalottakaren.se

Sidan publicerad/ändrad 2016-11-21 kl. 21:13 av SLK.