Gk Fältkock

Kursbeskrivning

Under utbildningen får du lära dig att laga mat under svåra och enkla förhållanden ute i fält (upp till 150 personer). Du får veta allt om hantering av råvaror, om vitaminer och kalorier. Dessutom får du kunskaper om hur livsmedelsförsörjning fungerar, hur kylkedjan är uppbyggd, hur du upprättar en kokplats och hur man hanterar vatten samt även vad som gäller för livsmedelshygien.

Ska du passa som fältkock måste du gilla tuffa tag och tycka om att vara ute i fält i ur och skur. Som utbildad fältkock har du möjligheter till vidareutbildning, exempelvis i specialkost. Du har även stora möjligheter att delta i övningar.

Läs mer om hur det är att vara fältkock.

Särskilda förkunskaper

Genomförd GU-F eller TFU-G med betyg G samt god fysik.

Arrangör

Svenska Lottakåren

Vecka Datum Plats
27-28 2017-07-01--2017-07-14 Revingehed
31-32 2017-07-28--2017-08-11 Karlskrona
47-48 2017-11-20--2017-12-03 Enköping

Du söker utbildningen via egen organisation. Du som är lotta ansöker lättast via www.svenskalottakaren.se

Sidan publicerad/ändrad 2016-12-22 kl. 08:09 av Anna Karlsson.